Nieuws

3-9-2015: Jonge mantelzorger uit onze regio in Psychologie Magazine
Tim Hendriks (9) is geportretteerd in het septembernummer van Psychologie Magazine. Hij vertelt hoe het is om bij te dragen aan de zorg voor zijn vader die de ziekte van Parkinson heeft.

30-8-2015: Bikkels, tv-serie over jonge mantelzorgers start op zondag 1 september
Wassen, strijken, hulpmiddelen klaarmaken, rollator afstoffen, uit bed halen, opvrolijken en zorgen dat het eten op tafel staat… Niet meteen het eerste waar je aan denkt als kind. Maar voor veel kinderen is het dagelijkse kost. Zij helpen thuis mee…

5-8-2015: ‘Explanimation’ over langdurige zorg
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS verwoordt zijn visie op langdurige zorg en de rol die de betrokkenen, onder wie de mantelzorgers, daarin kunnen en moeten spelen. Hiervoor wordt een ‘explanimation’ gebruikt, een moderne vorm van ‘sneltekenen’.

1-8-2015: Mantelzorgcompliment per 1 januari 2015 afgeschaft
Dit blijkt uit de brief ‘Versterken, verlichten en verbinden’ van staatssecretaris Van Rijn (VWS) die eind juli naar de Tweede Kamer is gegaan.

31-7-2015: Alzheimer Nederland publiceert zorgstandaard dementie voor professionals én publiek
De Zorgstandaard Dementie is uniek in zijn soort, omdat het niet alleen over zorg gaat, maar ook over welzijn én behandeling. Voor een PDF van het publieksboekje klikt u de volgende link aan.

30-7-2015: Mantelzorg Actueel
Klik hier voor onze digitale nieuwsbrief van juli, met een special over lichtgewicht rollators.

29-7-2015: Word lid van de deskundigenpool!
De Adviesraad Samenlevingszaken in de gemeente Maassluis is voor deze deskundigenpool op zoek naar betrokken Maassluizers die willen meepraten op het brede terrein van samenlevingszaken. Iets voor u? Meldt u dan aan bij deze deskundigenpool.

24-7-2015: Staatssecretaris versterkt positie mantelzorgers en vrijwilligers
Mantelzorg niet verplichten, maar verlichten, versterken en verbinden. Dit is de kern van de brief over de informele zorg die staatssecretaris Van Rijn (VWS) onlangs naar de Tweede Kamer stuurde. Kijk voor meer informatie op de nieuwspagina van Mezzo en voor meer informatie over rollators op de website van Rollatorweb.